Arrenca la Festa Major de Santa Anna de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

La ciutat veïna de Blanes s’engalana de nou per celebrar la seva Festa Major, la de Santa Anna, en un any 2021 que torna a estar marcat per la pandèmia.

El municipi ha tornat a apostar per oferir un programa d’actes adaptat a les actuals circumstàncies en què, per segon any consecutiu, s’hi troba a faltar el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. El certamen, que ja l’any passat havia de celebrar la seva 50a edició, s’ha tornat a ajornar enguany davant la impossibilitat de celebrar-lo amb normalitat, tenint en compte la nombrosa quantitat de gent que aglutina.

Després que ara fa una setmana ja obrís portes la Fira d’Atraccions d’Els Pins-La Plantera, aquest dijous al vespre s’ha fet el pregó de la Festa Major, a càrrec de la metgessa blanenca Jordina Rincón-Torroella, resident de neurocirurgia a l’Hospital John Hopkins de Baltimore, Estats Units. El pregó es va poder seguir en directe per streaming.

La programació que ha impulsat el departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes es basa, segons el propi consistori, en tres eixos principals: l’animació infantil, la cultura popular catalana i els concerts nocturns. La setmana passada ja es van oferir alguns espectacles dins del Barrifest, i partir d’avui continua la programació amb actuacions infantils i concerts de nit. Demà dissabte, la festa segueix amb sardanes, al vespre, i les versions d’Hotel Cochambre, a les 10 de la nit.

Un patró similar és el que se segueix la resta de dia, amb un èmfasi especial el dia 26, diada de Santa Anna, amb l’ofici solemne a la parròquia de Santa Maria, el ball de Morratxes de l’Esbart Joaquim Ruyra -que ja va actuar també ahir dijous-, i ja al vespre el concert de l’Orquestra Montgrins i l’actuació de la Colla Gegantera de Blanes.

La setmana que ve, el dissabte 31 de juliol, a la pista de Mas Cremat, s’oferiran espectacles de màgia, monòlegs i diverses actuacions musicals.

Tal i com recorda l’Ajuntament de Blanes, tots els espectacles es fan amb aforament limitat, reserva prèvia d’entrades i controls d’accés, així com amb el compliment de les mesures habituals de prevenció contra els contagis de Covid-19.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics