Se sospita que el foc d’ahir es va originar al voral de la carretera

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Cap a les 4 de la tarda d’ahir es va declarar un incendi a la carretera entre Malgrat i Palafolls, a l’alçada de la rotonda d’accés a Sant Lluís. 

Les flames s’han estès ràpidament pel vent que bufava a aquella hora al nostre municipi i també per la vegetació seca, bàsicament canyes, que hi havia a aquesta zona.

Al tractar-se d’un foc en terrenys urbans, els agents rurals no intervenen, però tot apunta que el foc es va originar al voral de la carretera. Ja ho apuntava ahir el cap de bombers del parc voluntari de Malgrat Xavier Estopà.

Les flames van afectar ràpidament la primera línia de caravanes estacionades en un caravaning a tocar del punt on ha començat l’incendi. El foc ha calcinat total o parcialment mitja dotzena de caravanes i no han estat més per la perícia del propietari dels terrenys que ha retirat algunes caravanes a mode de tallafoc.

l foc es va controlar en poc més d’una hora, però fins les 8 del vespre hi va haver dotacions de bombers remullant el terreny per evitar revifades.

Durant l’incendi s’han escoltat petites deflagracions que segons fonts dels bombers podria tractar-se de bombones de càmping gas, elements molt comuns en caravanes com les afectades per les flames.

En l’extinció de l’incendi han participat 5 dotacions dels bombers vingudes dels parcs de Malgrat, Pineda, Tordera, Arbúcies i Hostalric, així com diferents patrulles de Policia Local de Palafolls i Malgrat.

Justament aquests últims van recatar un gatet  de la zona de l’incendi on hi viu habitualment una colònia de gats. Ara, a través de les seves xarxes socials, busquen una família adoptant per aquest gatet de poques setmanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics