URGENT

8 de cada 10 visitants del Maresme al juny eren turistes de proximitat

Compartiu aquesta història

En total, al més de juny s’han superat les 400.000 pernoctacions a la comarca, convertint-se en el més amb més pernoctacions del que portem de l’any 2021, a l’espera de les dades d’aquest juliol.

Uns 175.000 turistes han visitat la nostra comarca durant el passat mes, la gran majoria provinents d’altres punts de Catalunya, segons es desprèn de l’Informe d’ocupació d’allotjaments turístics de la província de Barcelona amb les dades recollides per la plataforma Tourism Data System. 

El turisme de proximitat ha representat més d’un 80% del total, mantenint la tendència que ja va començar l’any passat amb la pandèmia. Malgrat el percentatge de turisme estranger ha pujat fins a un 12,4% al Maresme, es manté molt per sota a la xifra de viatgers catalans.

El tipus d’allotjament més demandat pels turistes ha estat l’hotel. Els establiments hotelers del Maresme han registrat prop d’un 40% de taxa d’ocupació, superant les expectatives del propi sector, que valoren més positivament aquest inici d’estiu que el de l’any 2020. El preu mig de venda d’una habitació doble ha girat a l’entorn dels 80 euros.

Pel que fa als càmpings, la taxa d’ocupació s’ha situat sobre el 30%, i al turisme rural ha fregat el 20%, amb una clientela de proximitat pràcticament en la seva totalitat ja que els visitants internacionals ha optat per allotjar-se a hotels (més de 40.000 pernoctacions), per sobre dels càmpings i del turisme rural. 

A l’espera de tancar el mes de juliol , les dades de la primera quinzena mostren una clara millora respecte l’any passat, arribant pràcticament a les 350.000 pernoctacions davant les 172.000 del 2020. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics