La Diputació estudia la qualitat de l’aire de Malgrat de Mar

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La passada setmana Diputació de Barcelona va instal·lar una estació de control de la contaminació atmosfèrica rere el pavelló vell de Malgrat. Aquesta estació de control, instal·lada dins d’un vehicle, recollirà mostres fins setembre i permetrà conèixer la qualitat de l’aire. 

Segons explica l’Ajuntament de Malgrat, la unitat instal·lada a Malgrat permet analitzar diferents partícules presents a l’aire com ozó, pols, polen o l’òxids de nitrogen i alhora qe disposa de sensors de les variables meteorològiques, com ara la direcció i velocitat del vent, la temperatura, la humitat, la radiació solar, la pressió atmosfèrica o la pluja.

La contaminació atmosfèrica es produeix per la presència a l’aire de determinades substàncies en concentracions superiors a les naturals. Aquesta acomulacions poden implicar risc, dany o molèstia greu a les persones i altres éssers vius. 

La major part de la contaminació atmosfèrica té origen en l’activitat humana, sobretot pel trànsit rodat, però també es pot produir per causes naturals, com per exemple per l’acumulació de pols del sòl aixecada pel vent, o pel polen dels arbres.

Les condicions meteorològiques de l’atmosfera poden dispersar o concentrar els contaminants o fins i tot modificar-ne la naturalesa. 

Els controls de la contaminació atmosfèrica es realitzaran durant dos mesos.

No és la primera vegada que s’estudia l’aire de Malgrat. Periòdicament s’instal·la aquesta unitat de captació o just fa  dos anys es van instal·lar durant un temps fins a  26 captadors de diòxid de nitrogen a diferents punts del municipi per analitzar la contaminació per culpa del trànsit rodat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics