Una gran rotonda eliminarà els semàfors d’entrada a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls està a l’espera que la Generalitat tregui a licitació el projecte de construcció d’una gran rotonda que permeti regular el trànsit a la zona d’entrada del poble, substituint els semàfors que fa anys donen pas en aquest punt.

El projecte i el cost de la construcció l’assumeix la societat  d’infrastructures de la Generalitat i de fet l’Ajuntament desconeix quin serà el projecte definitiu, però sí que té confirmació del compromís de resolució definitiva per aquest punt.

Entrada pels semàfors a Palafolls

Segons l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, és una reivindicació històrica del nostre municipi que encara es va fer més palès l’any passat, quan la carretera d’accés a la Costa Brava va haver d’absorbir el trànsit de la carretera antiga entre Malgrat i Blanes, inoperativa per l’esfondrament del pont viari per culpa del Gloria.

El consistori creu que en qüestió de setmanes podria ja aparèixer el projecte a licitació i que per tant les obres puguin començar en breu. 

Serà una rotonda complexe, ja que haurà d’absorbir i donar solució a diferents fluxes de trànsit. El consistori desconeix els detalls del projecte, que ha redactat la Generalitat, però Alemany ja apunta que serà una gran rotonda i que podria no estar centrada a l’actual pas de la carretera.

Els semàfors d’entrada a Palafolls es van posar fa uns anys per evitar el gran nombre d’accidents de trànsit que es produien quan el trànsit només es regulava amb un stop. 

Just abans de l’esclat de la crisi econòmica del 2008, l’Ajuntament de Palafolls i la Generalitat del tripartit havien acordat substituir els semàfors amb un ambiciós projecte que volia soterrar la carretera d’accés a Blanes, amb diferents sortides i entrades al municipi, mentre que el pas superior havia de connectar directament el centre de Palafolls amb el barri de St. Lluís.  Aquests projecte, que tenia un cost estimat de 9 milions d’euros,  va quedat desat en un calaix amb la crisi econòmica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics