URGENT

Baixa el nombre d’ingressats per coronavirus als hospitals de Blanes i Calella

Compartiu aquesta història

Després de setmanes d’augment sostenible del nombre de pacients ingressats als hospitals de referència de la nostra zona per culpa de la covid, en el recompte d’ahir facilitat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’hi registra una lleugera rebaixa d’ingressos.

Actualment hi ha 65 persones amb covid als hospitals de la zona, són 4 menys que els que hi havia dilluns de la passada setmana, però encara molt lluny dels registres de fa un mes, quan no arribaven a la desena el nombre de persones amb covid als hospitals de Blanes i Calella.

Pel que fa al nombre de contagis registrats, les dades continuen a la baixa; A Palafolls s’han detectat 26 nous positius en l’última setmana, la meitat dels detectats una setmana abans.

També baixen a la meitat els contagis nous a Malgrat, que passen del centenar als 55 en els últims dies.

A Tordera els casos han passat dels 69 fa 2 setmanes als 44 de la passada setmana. 

 El descens més destacat és a Santa Susanna, on tornen a registres previs a la 5a onada amb sols dos contagis, per la vintena de fa dues setmanes.

Igualment cal recordar que s’ha reduït el nombre de proves a contactes directes de persones positives. Només es fan en casos de tenir símptomes, cosa que no permet detectar casos positius de persones asimptomàtiques.

Segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 735 punts i l’RT és del 0,75.

Les autoritats sanitàries continuen demanant no abaixar la guàrdia i mantenir les mesures d’higiene bàsiques i ja conegudes de mascareta, neteja de mans i distància de seguretat per continuar amb la rebaixa de casos que comença a detectar-se.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics