El govern proposa allargar el toc de queda 2 setmanes més

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest proper 6 d’agost venç l’actual període de confinament nocturn per aquelles localitats amb una incidència covid de més de 400 casos per cada 100.000 habitants. Palafolls ha aconseguit rebaixar la seva incidència per sota d’aquest llindar (ara estar entorn als 380), però, si la justícia ho avala, podria continuar confinada a la nit durant dues setmanes més.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat aquest dimarts que s’endureixen les condicions per sortir de la llista de  municipis amb toc de queda nocturn. El criteri per establir el toc de queda passar a ser de 400 a 250 casos per cada 100.000 habitants. La portaveu del govern assegura que la situació obliga a continuar amb les mesures per millorar la situació de contagis, per això es proposa la rebaixa del llindar de la incidència per mantenir el confinament nocturn.

Tot i la rebaixa del llindar dels 400 als 250 casos, la portaveu ha explicat que segueix sent una xifra “molt alta”, ja que és el doble del que es considera com a situació “de risc extrem”.

A més, el govern demana passar dels 7 dies als 14 de confinament per evitar interaccions socials i rebaixar la pressió assistencial als hospitals.

l govern també ha fet una crida a la població a demanar cita per vacunar-se, tot i ser període de vacances. Plaja ha assegurat que actualment hi ha 80.000 dosis disponibles. Salut facilitarà a la ciutadania que es puguin vacunar on estiguin passant la temporada d’estiu, però demana que tinguin en compte que on es posin la primera dosis de la vacuna s’hauran de posar també la segona per no afegir més complexitat i “més pressió” sobre els sanitaris.

Al llistat de municipis també hi ha totes les poblacions veïnes com Malgrat, Blanes i Tordera, totes elles amb una incidència per sota dels 400 casos.

Santa Susanna s’ha de confinar a la nit perquè està envoltada de municipis amb confiament nocturn, no per la seva incidència.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics