URGENT

S’obre la vacunació per a joves d’entre 12 i 15 anys

Compartiu aquesta història

El Departament de Salut ha decidit obrir la campanya de vacunació contra la covid a a franja de 12 a 15 anys. Aquests joves ja poden demanar cita prèvia a la pàgina del Departament de Salut a partir d’avui dimecres.

Per poder-se vacunar cal haver complert els 12 anys i hauran d’anar acompanyats dels seus progenitors o tutor legal al punt de vacunació

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, afirma que  cal fer un pas endavant en un col·lectiu que ha patit especialment els efectes de la pandèmia, sobretot les restriccions que limitaven l’activitat social i no amaga la importància de la seva immunització per al curs vinent.

El Departament ha detectat els últims dies que hi ha més oferta de dosis que demanda de cites. Això no havia passat mai des de l’inici de la campanya de vacunació contra la Covid. Ho atribueixen a l’inici de les vacances d’estiu, però també a la cinquena onada i l’augment de positius, ja que els nous contagis hauran d’esperar mesos a rebre la punxada i això implica la reprogramació de cites.

La setmana passada Salut va enviar un milió d’SMS a persones de menys de 40 anys que encara no l’han demanada. Insisteix que la vacuna disminueix el risc de gravetat de la malaltia.

Des de finals de juny, Salut va premut l’accelerador davant l’empitjorament de les dades arran de la variant delta i va obrir la vacunació per a totes les persones de més de 16 anys.

El 64,8% de la població catalana està vacunada amb almenys una dosi de la vacuna, mentre que un 58% ja té la pauta completa de la vacunació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics