Compensacions pels propietaris afectats per la suspensió de desnonaments

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les persones propietàries i arrendadores d’habitatges que estiguin afectades per la suspensió extraordinària dels  desnonament i dels llançaments per a persones econòmicament vulnerables sense alternativa habitacional, poden sol·licitar una compensació econòmica fins al dia 30 de novembre de 2021.

La llei preveu que, extraordinàriament, no es pot desnonar a famílies vulnerables, cosa que deixa en posició complicada a propietaris que  es troben amb problemes per cobrar els lloguers.

Davant d’això, la Generalitat ha obert una línia d’ajuts. Hi podran optar aquelles persones propietaries dels immobles i que estiguin afectat per la suspensió extraordinària prevista en el Reial decret llei 11/2020, de 31 de març. En algun cas també hauran d’acreditar que la suspensió del llançament els hagi ocasionat perjudici econòmic al trobar-se l’habitatge ofert en venda o lloguer amb anterioritat a l’ocupació de l’immoble.

No podran optar a les ajudes quan l’administració, dins dels tres mesos següents a la data de l’informe dels serveis socials, hagi adoptat les mesures adequades per atendre la situació de vulnerabilitat de les persones residents a l’habitatge, facilitant l’accés de les persones vulnerables a un habitatge digne.

Tampoc podran aconseguir l’ajuda quan l’habitatge sigui de titularitat pública o privada destinat a lloguer social o assequible i ja s’hagi adjudicat a una persona per part de l’administració o per l’entitat que gestiona l’esmentat habitatge.

Aquest tràmit només el podeu fer presencialment si sou un particular, a les Oficines d’Atenció Ciutadana o bé a les Oficines Locals d’Habitatge.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics