Tornen les operacions programades a l’Hospital de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva va anunciar divendres que des d’avui torna a reprendre l’activitat quirúrgica programada a l’Hospital Comarcal de Blanes. Ho fa una setmana després d’haver-les d’ajornar per la necessitat de deixar llits d’hospitalització per a pacients covid.

La disminució de pacients ingressats per covid-19 ha permés tornar a atendre les operacions que necessiten hospitalització en aquest centre comarcal.

A l’Hospital de Blanes es concentren les operacions de traumatologia i d’oftalmologia, ja que des de fa uns anys, els dos hospitals de la corporació s’han especialitzat.

Aquestes restriccions s’han pogut revertir arran de la baixada de pacients covids al centre blanenc. Dijous hi havia 23 persones ingressades en aquest centre, 11 menys de les que hi havia a inicis de setmana. Tot i el desbloqueix, la Corporació estarà molta pendent de l’evolució de la pandèmia per si es necessités tornar a ajornar operacions.

A Calella encara es mantenen les restriccions quirúrgiques. Va ser el primer centre on es van ajornar les intervencions que necessiten hospitalització per permetre disposar de més llits per a malalts de covid.

Al centre hi ha  una trentena d’ingressats, sense variació destacable en els últims dies.

Al Sant Jaume de Calella s’ha donat prioritat als processos oncològics i, en general, a tota l’activitat no ajornable. 

També hi continua oberta la unitat de cirurgia sense ingrés. El principal objectiu d’aquestes mesures, que es revisen periòdicament en funció de l’evolució de la pandèmia, és poder atendre els pacients afectats per la covid19, així com les urgències que ho requereixen.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics