Les ADF alerten del perill que suposaria un incendi prop de les urbanitzacions maresmenques

Foc la nit de Sant Joan del 2019 a Ciutat Jardí. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons expliquen al seu web, als equips de prevenció i extinció d’incendis els preocupa molt tenir incendis a les urbanitzacions, perquè tenen una alta densitat de població, dispersa en xalets individuals envoltats de massa forestal. 

El Maresme, entre d’altres comarques,  estan a la llista de zones preocupants dels Bombers de la Generalitat justament per la presència de gran nombre d’urbanitzacions envoltades de bosc. 

Foc la nit de Sant Joan del 2019 a Ciutat Jardí. RP

Segons les ADF, més enllà de la bellessa de viure prop del bosc i lluny del nucli urbà cal ser conscient del que suposa en cas d’incendi. Per això aquesta entitat recorda la necessitat de tenir el jardí net de vegetació, de mantenir les distàncies entre arbres d’almenys  6 metres i d’evitar que les capçades es toquin entre elles o que toquin la façana dels habitatges. 

Tot iq ue aquests consells no eviten un incendi, si pot evitar afectacions majors ja que eviten que les flames es puguin estendre.

Palafolls té 3 urbanitzacions; Mas Carbó, Mas Reixac i Ciutat Jardí. Totes elles tenen una franja de protecció que les envolta i que justament han de funcionar de talla foc en cas d’incendi. Anualment es fan tasques de manteniment i en les properes setmanes, tot i ser en ple estiu,  es faran a la zona de CIutat Jardí.

Aquesta alerta de les ADF arriba just a les portes d’una onada de calor a Catalunya. Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla PROCICAT per Onada de calor davant les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar.

Un episodi de calor extrema que, a més, anirà acompanyat d’humitats relatives molt baixes que durant la nit no es recuperaran. A més, aquest any està molt sent molt sec i la manca de precipitacions, cosa que fa que la vegetació sigui especialment vulnerable. Per això, s’ha emès una Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals (INFOCAT) per la previsió molt elevada del risc d’incendi forestal en els propers dies a tot Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics