Queixes per l’alta ocupació dels trens del Maresme als caps de setmana

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La costa maresmenca és de les més visitades de Catalunya, per la seva proximitat amb Barcelona i per la seva concentració de places hoteleres.

Això fa que especialment als caps de setmana la línia de rodalies R1, la que passa per la costa maresmenca, augmenti notablement la seva ocupació d’usuaris que usen el tren per anar a qualsevol de les poblacions costaneres de la nostra comarca.

L’alta ocupació dels combois de l’R1ha aixecat aquest cap de setmana, una vegada més, les queixes dels passatgers, enfadats per haver de viatjar amuntegats i sense poder garantir un mínim de distància de seguretat, tot i estar immersos en plena cinquena onada de la pandèmia.

Els usuaris s’han fet ressò d’aquesta situació a les xarxes socials, on s’han pogut veure fotografies i vídeos de vagons replets i fins i tot viatgers que han d’esperar a què arribi el següent comboi per poder accedir-hi al servei de rodalies.

Segons expliquen a EFE fonts de RENFE, la companyia assegura que brinden “la màxima capacitat als trens” i que en les hores punta alguns combois circulen fins i tot amb doble composició per poder asimilar la demanda puntual. Igualment  però han recordat que “l’oferta base i els horaris els estipula la Generalitat”, que té traspassades les competències. De tota manera han recordat que en el transport públic no regeix la norma de mantenir la distància de seguretat, sinó que es permet l’aforament del 100% amb els passatgers usant mascareta.

A més, RENFE recorda que la R1 no varia la seva oferta normal, com si passa en d’altres línies.

Per la seva banda, fonts dels Mossos d’Esquadra han indicat que no realitzen controls d’aforament, sinó dispositius puntuals i especials en algunes de les estacions amb més afluència i moviment de passatgers.

VilaWeb / Efe

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics