El Síndic investigarà els amuntegaments de passatgers a la R1

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Síndic de Greuges ha obert una actuació d’ofici per analitzar les aglomeracions a les línies R1 i R2 de Rodalies durant el cap de setmana en horari de tarda coincidint amb el retorn de la platja.

Ahir us explicavem que durant el cap de setmana s’han publicat vídeos i fotos a les xarxes socials on els usuaris de rodalies es queixaven per haver de viatjar amuntagats en vagons plens de persones i sense poder respectar les mesures de distància de seguretat

El Síndic s’ha adreçat a la direcció de Rodalies de Catalunya-Renfe per conèixer els motius d’aquestes aglomeracions i sobre la possible previsió d’un increment en la freqüència del pas dels trens en les línies més afectades per aquestes aglomeracions, la R1 i la R2, per garantir unes condicions d’accés de qualitat i segures. 

Amb aquesta actuació d’ofici, el Síndic dona continuïtat a les nombroses resolucions que ha emès i a l’informe monogràfic de finals del 2016 sobre els drets de les persones en els serveis ferroviaris a Catalunya, en el qual constata que hi ha “un dèficit d’inversions”. 

El Síndic reitera que és “una evidència” que el traçat de la xarxa ferroviària es manté “gairebé intacte” des de fa prop de 40 anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics