Palafolls recupera enguany la festa del pubillatge

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El proper dia 8 de setembre, dins els actes programats de la Festa Major es proclamaran els nous representants de del pubillatge palafollenc.

Ho faran després que l’any passat la proclamació caigués de la programació de festes per culpa de la pandèmia , però sobretot  després de l’amenaça de desaparèixer.

La festa del Pubillatge sempre ha estat penjant d’un fil i de fet s’havia temut per la seva continuïtat. Finalment, però, enguany es podrà tornar a fer la festa el dimecres dia 8 de setembre a la plaça de les Valls d’Ax. 

Paqui Montanya, presidenta del Foment de les Tradicions Catalanes a Palafolls, espera que la festa pugui tenir continuïtat en els anys.

Ara com ara està garantit el relleu de les quatre figures bàsiques; Pubilla, hereu, pubilleta i hereuet, ja que hi ha un candidat per a cada un d’aquests càrrecs, però encara hi ha possibilitat que es presentin més candidats. Si s’hi presentessin, llavors caldria fer votació popular per triar els nous representants.

Montanya explica que per tal de mantenir la festa els propers anys volen implicar les diferents entitats locals, per tal que cada una presenti candidats i candidates per a ser votats com a representants locals.

Enguany la festa del Pubillatge a Palafolls celebra 60 anys, ja que va ser durant la festa Major del 1961 quan es va escollir la primera Pubilla de Palafolls. L’acte es va fer llavors al teatre de Palafolls amb Loreto Pica com a guanyadora.

En aquests 60 anys, la festa del pubillatge ha tingut una continuitat intermitent a Palafolls arribant el seu pùnt àlgid l’any 98, quan la llavors pubilla de Palafolls, Raquel Carbó, va arribar a ser Pubilla de Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics