URGENT

Festa dels Copatrons a Blanes

Compartiu aquesta història

No fa un mes que la ciutat tancava la festa major i un any més, la ciutat es prepara per viure la seva festa petita; la dels copatrons Sant Bonós i Sant Maximià.

Entre avui i diumenge s’han organitzat activitats pensades per cobrir un gran ventall de gustos lúdics, musicals i d’entreteniment per complaure a totes les edats i gustos. Ho explica l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa.

La principal novetat respecte anteriors cicles festius pre-COVID, és que la gran majoria dels actes lúdics i festius s’allotjaran a la Plaça dels Països Catalans. Un espai situat arran de mar, i que fa uns dies el regidor de cultura de Blanes Albert Sanz ja reivindicava a RP. Canosa, demana gaudir de la festa i fer-ho amb responsabilitat i respectant les mesures anticovid.

Serà en aquesta plaça on s’allotjaran els actes principals de la festa com ara el concert de ‘Biflats’ amb la que arrencarà aquest vespre la festa. Demà, dia de la festa dels Copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià, hi haurà concert amb música de sardanes a càrrec de la cobla ‘La Flama de Farners’, dirigida pel músic i compositor blanenc Jordi Molina. Diumenge es tancarà la festa amb dos darrers actes el primer a les 6 de la tarda amb l’espectacle infantil ‘Superbleda’ al Teatre de Blanes. Més tard, i ja amb les entrades esgotades, es farà la VII Cantada d’Havaneres de Blanes, amb tres formacions dalt l’escenari: el grup blanenc ‘Cabotatge’, més dos  convidats d’excepció: ‘Els Pescadors de l’Escala’ i ‘Empordanet’.

Més enllà dels actes ludicofestius, la festa inclou els actes oficials per demà dissabte.

Imatge dels copatrons coronant l’arc del carrer ampla de Blanes. Google

La primera serà a quarts de 12 amb la tradicional Ofrena Floral a les imatges dels dos sants al carrer ample i després es farà la Missa en Honor als Copatrons a l’Església Santa Maria.

Per participar als actes cal reservar plaça a través de la pàgina web de blanes.cat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics