Palafolls presenta la seva Festa Major 2021

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A través d’un acte que es va poder seguir per streaming a través de les xarxes de Ràdio Palafolls, representants de l’Ajuntament i de les àrees de Cultura i Joventut van presentar ahir de forma oficial el cartell de la Festa Major d’aquest 2021. Els actes s’iniciaran d’aquí a just una setmana, el proper divendres 3 de setembre, i s’allargaran fins la Diada, el dissabte 11.

Tot plegat arrencarà amb una observació de cel nocturn des del Castell de Palafolls el divendres 3, seguint l’endemà amb una marató de donació de sang, el torneig de bàsquet 3×3 i una trobada gegantera amb les colles convidades de Malgrat i Tordera.

El dia 5 es durà a terme una mostra de puntaires i també una botifarrada de la Penya Barcelonista Josep Suñol Garriga de Palafolls al parc de Joaquim Ruyra, així com una caminada popular a càrrec del Safir Team. L’endemà dilluns s’oferirà una decoberta del Molí d’en Puigvert titulada “Palafolls, terra de recs i molins”, a càrrec del divulgador local Xavier Salicrú i les GreenPala.

El dimarts 7, a la plaça de Poppi, es farà el Pregó de la Festa Major. Les mateixes GreenPala faran de pregoneres i els DiablesFolls oferiran un castell de Focs, per posteriorment gaudir del concert de Los 80 Principales.

L’endemà dia 8 de setembre, diada central de la Festa Major de Palafolls, es començarà l’activitat amb matinades dels DiablesFolls i una xocolatada.

Al llarg del matí s’oferiran jocs gegants de fusta al costat de l’església de Santa Maria, lloc on a les 12 del migdia es farà l’Ofici solemne, seguit de les sardanes al Fòrum Palatiolo de la Cobla Palafolls, que commemorarà els 10 anys de la seva fundació. Prop d’allà, al Casal d’Avis, s’estarà creant durant tot el dia un mural a càrrec de Marta Bellvehí.

Roba Estesa a Palafolls, el setembre del 2020

Ja a la tarda, a les 7 i a la plaça de Poppi, s’oferirà un concert del grup de música infantil i familiar Xiula, i l’activitat es traslladarà llavors a la plaça de les Valls d’Ax, on es durà a terme l’elecció de Pubillatge i el concert de l’Orquestra Girasol que us porta aquesta emissora.

El dijous 9, a la tarda, els DiablesFolls organitzen un correbars, i al vespre, des de la Plaça de les Valls d’Ax, el popular humorista Peyu oferirà el seu espectacle “L’home orquestra”. La de dijous serà la primera nit de barraques a la plaça de Poppi, amb les actuacions de La Moska, Seguirem i Lád Cuig.

L’endemà dissabte, al vespre, la música serà la gran protagonista, amb la doble actuació de l’Orquestra Selvatana -concert a les 7 i Big Band a les 10. A dos quarts de 9 els DiablesFolls duran a terme el seu espectacle de Fum i Foc des de la porta del Palauet, i a la plaça de Poppi es farà una nova nit de barraques amb Triwe i Karaokes Band.

La Festa Major de Palafolls culminarà el dissabte 11 de setembre, Diada de Catalunya. Al matí es farà la Hissada de la senyera des de la Gespa del Casal d’Avis, amb l’actuació dels Castellers de l’Alt Maresme i la Cobla Palafolls. A la tarda, des de Valls d’Ax, la formació Reggae per Xics oferirà un concert, a la mateixa hora que s’iniciaran els darrers concerts de les barraques des de Poppi, amb els grups Tupé, La Fúmiga i El Pony Pisador.

Per assistir a la majoria d’actes de la festa, que seran gratuïts, cal reservar entrada de forma prèvia mitjançant el web entrades.palafolls.cat. Les localitats es podran començar a demanar aquest dilluns a partir de les 10 del matí. També hi ha la possibilitat de fer la reserva presencialment a l’edifici del MiD, en horari de dilluns a divendres, de 10 del matí a 2 del migdia i de 3 a 7 de la tarda.

Durant la Festa Major també s’han organitzat activitats des de l’Esplai el Pas, com el popular Assassí de la Safanòria o una Gimcana virtual. A l’avinguda Riera de la Burgada hi haurà la Fira d’Atraccions.

Ricardo Morales, tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Palafolls, ha afirmat en una entrevista a l’Informatiu Migdia que es tracta d’una festa amb una programació per tothom i que permet seguir complint amb les mesures anti-Covid.

Morales ha recordat també que la preparació de la Festa Major és una feina de molts mesos, i que comença just quan finalitza l’edició de l’any anterior.

Paral·lelament, al llarg de les tres nits de barraques s’instal·larà un Punt Lila a la plaça de Poppi, per poder atendre qüestions relacionades amb les violències sexistes.

El disseny del cartell i el programa de la Festa Major de Palafolls 2021 és de Marta Bellvehí.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics