Els pagesos de Santa Susanna desconfien del consistori i temen pel futur de la zona agrària

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El sector agrícola del municipi veí de Santa Susanna continua mostrant-se preocupat davant la incertesa de la zona agrària de la localitat, on l’ajuntament no descarta construir-hi nous equipaments esportius pel sector hoteler.

Entre les queixes expressades hi ha la del pagès Pere Marquès, que se suma a les que han fet altres agricultors de la zona recentment i que tampoc veuen clar el futur de l’espai.

En declaracions a Ràdio Palafolls, Marquès afirma que si el projecte tira endavant, tota una zona de 10 hectàrees deixarà de ser agrícola i que els pagesos seran indemnitzats de forma insuficient o bé es veuran afectats, assegura, per l’expropiació dels camps.

El pagès considera que el projecte és imminent, basant-se en les declaracions de l’alcalde de santa Susanna, Joan Campolier, en una entrevista del juny a Ràdio Calella Televisió, en què afirmava que la previsió era de tirar-ho endavant l’any 2022. En declaracions a aquesta emissora aquest agost, Campolier negava que hi hagués cap intenció d’edificar en l’àmbit agrari, tot i que admetia que aquesta zona seria la primera afectada perquè té el nivell de protecció urbanístic més baix en cas d’impulsar nous equipaments o serveis.

Marquès lamenta també la manca de comunicació que, afirma, hi ha hagut per part del consistori, assegurant que l’ajuntament sí que ha fet reunions amb els hotels. A la vegada, el pagès assegura que entendria que es construïssin aquests equipaments si el municipi no en tingués, però afirma que el projecte es fa en benefici del sector turístic.

Marquès explica que ja fa més d’un any, pagesos i veïns van presentar al·legacions el projecte, però afirma que no van obtenir resposta i que se senten “ignorats”. El sector agrari de Santa Susanna no descarta mobilitzacions per continuar reivindicant la continuïtat de l’espai.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics