URGENT

Blanes reivindicarà el seu origen romà a les Jornades Romanes Blanda-Blandae

Compartiu aquesta història
Foto: Ajuntament de Blanes

D’aquí a una setmana, la ciutat veïna de Blanes tornarà als seus orígens. Concretament, el municipi recularà fins a l’època romana per reviure els costums i tradicions d’aquella societat, a través de recreacions, danses, espectacles, tallers infantils i una visita guiada al jaciment romà dels Padrets.

L’activitat s’ha anomenat “Jornades Romanes Blanda-Blandae”, i tindrà lloc entre el divendres 24 i el diumenge 26 de setembre. Segons explica l’Ajuntament de Blanes, les diferents activitats s’allotjaran en tres espais: el Passeig de Mar, la plaça dels Dies Feiners i el jaciment romà dels Padrets. El més destacat, segons el consistori, serà el passeig, on hi haurà el recinte firal i l’escenari del Banc dels Músics, on s’hi allotjaran els diferents espectacles i exhibicions. D’altra banda, al recinte firal també hi ha un espai reservat per fer-hi tallers Infantils durant tot el dia.

Les jornades estan pensades per a tot tipus de públic i, sobretot, per potenciar el turisme familiar. Així ho afirma el primer tinent d’alcalde de l’ajuntament de Blanes, Jordi Urgell.

L’Ajuntament de Blanes ha volgut centrar l’atenció, especialment, en la visita guiada del jaciment dels Padrets, un espai que data de l’any 75 abans de Crist. Se’n faran quatre, amb reserva prèvia, i aniran a càrrec de l’historiador i arqueòleg Joan Llinàs.

Per impulsar aquestes jornades romanes, l’Ajuntament de Blanes ha organitzat els actes complint amb les mesures anti-Covid a tots els recintes, amb delimitació i control d’accessos, així com amb l’ús de gel hidroalcohòlic i mascareta.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics