Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /usr/home/radiopalafolls.cat/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /usr/home/radiopalafolls.cat/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /usr/home/radiopalafolls.cat/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /usr/home/radiopalafolls.cat/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36 Protegeixen els fanals dels pixats dels gossos

Protegeixen els fanals dels pixats dels gossos

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /usr/home/radiopalafolls.cat/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des de ja fa unes setmanes, els serveis municipals estan aplicant una solució per protegir els fanals del nostre municipi que estan més exposats als orins dels gossos.  Aquests malmeten les bases de l’enllumenat públic, que costen entorn als 300 euros, i la seva substitució pot costar entorn als 700 euros per unitat afectada. Per evitar aquesta despesa, el consistori està protegint aquests elements aplicant una capa d’una pintura negra que evita la corrosió dels orins dels animals. La pintura, especial per lluitar contra l’orí dels gossos, barreja dos components que eviten la degradació d’aquests fanals. Segons expliquen fonts municipals, la pintura també és cara -entorn els 300 euros per unitat- però ajuda a estalviar en el recanvi d’aquests elements públics.

De moment, la brigada de lampisteria està aplicant aquesta solució en els fanals situats a les zones més conflictives on s’han detectat problemes per culpa dels orins dels animal, com és el cas de la zona propera a la Biblioteca, l’avinguda Atlàntida del barri de Sant Lluís o l’avinguda Pau Casals. La voluntat és anar completant tot el parc de faroles del nostre municipi.

Hi ha estudis que asseguren que els pixats redueixen a un terç la vida útil del mobiliari urbà, com ara les papereres, fanals o senyals de trànsit. A més, també té conseqüències en l’arbrat, ja que en el cas d’un arbre que pot viure 100 anys, l’orina podria matar-lo en només cinc. És per això que en alguns municipis, com ara Mataró o Girona, tenen establertes multes per aquells propietaris que no dilueixin els orins amb aigua.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics