Nova jornada d’incidències a la R1 per la vaga de Renfe

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
RP

La xarxa de Rodalies de Catalunya torna a ser epicentre d’afectacions. Els sindicats SEMAF i Sindicato Ferroviario van iniciar ahir dijous una vaga que es repetirà durant diversos dies d’aquest octubre, entre ells avui divendres.

Avui, Rodalies de Catalunya ha assegurat que en aquesta segona jornada de vaga “s’estan incomplint els serveis mínims per part d’un grup de maquinistes”. Segons Renfe, fins a dos quarts de 8 del matí s’ha pogut prestar el 47% del servei previst a Rodalies, però fins a una hora més tard, a dos quarts de 9, el servei s’havia reduït al 42%. Renfe informa que s’han cancel·lat 118 trens per incompliment de serveis mínims.

Les incidències també afecten a la línia R1 del Maresme, des d’on el malestar dels usuaris en estacions com la de Blanes era evident. Les queixes, principalment, es referien a la manca d’informació, a la confusió i a la incertesa sobre quan passarien els trens.

Segons ha pogut constatar aquesta emissora, des de primera hora del matí i fins a les 10 del matí havien sortit des l’estació de Blanes un total de tres trens en direcció Barcelona i dos en direcció Maçanet.

La vaga va iniciar-se ahir, segueix avui i està previst que es repeteixi a les jornades dels dies 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre.

Es calcula que durant els vuit dies de vaga podrien deixar de circular fins a 200 trens de Rodalies, AVE i Mitja i Llarga Distància, amb afectacions desiguals segons la jornada.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics