URGENT

L’Horta Pla de Munt de Palafolls torna a obrir les portes a les jornades Benvinguts a Pagès

Compartiu aquesta història

En aquesta iniciativa, les explotacions obren les seves portes a la població per fer visites i ensenyar els seus camps, els ramats, les barques o els obradors, per tal de mostrar com es produeix tot allò que acaba a la taula i promocionar el consum de proximitat.

Enguany la proposta s’ha tirat endavant més tard del que s’havia fet en anteriors ocasions -anteriorment, es feia el mes de juny-, i a Palafolls hi ha una de les explotacions participants. Es tracta de l’Horta Pla de Munt, un negoci que ja ha pres part del Benvinguts a Pagès en anteriors edicions.  

Miquel Riera, responsable de l’Horta Pla de Munt, explica que es faran quatre visites guiades el matí de demà dissabte i quatre més el diumenge, totes amb cita prèvia.

Després de la visita s’obsequiarà als participants amb una caixeta de productes de l’horta maresmenca. En total, prop de 200 persones passaran entre demà i diumenge per aquesta horta palafollenca.

Riera afirma que amb iniciatives com la de Benvinguts a Pagès es pot donar a conèixer una explotació agrícola que, ara fa prop de 15 anys, va decidir anar un pas més enllà; a banda de produir, es va passar també a vendre directament la collita. Segons Riera, d’aquesta manera s’aconsegueix tancar el cercle, apostant per la proximitat.

Des del sector agrari s’assegura que és interessant fer difusió d’iniciatives com la d’aquesta cap de setmana, ja que afirmen que el que mantindrà el sector és, precisament, el consum de proximitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics