URGENT

Blanes s’adhereix a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Blanes s’ha adherit a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que va iniciar-se dilluns i que s’allargarà fins divendres. L’objectiu d’aquesta commemoració, tal com recorda el consistori, és conscienciar la ciutadania al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la societat en la transició energètica.

El lema de la iniciativa d’enguany és “Cap al 2030: reformar el sistema energètic europeu”. Tal com afirma l’ajuntament blanenc, en un context d’emergència climàtica i en el marc de la crisi sanitària mundial, es considera més necessari que mai que les diferents institucions implicades avancin en la transició energètica cap a un nou model energètic net, sostenible, descarbonitzat, distribuït i democràtic.

El consistori afirma que s’ha explicitat el compromís de la institució per contribuir a la consecució dels objectius de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. Entre els recursos que estan a l’abast de la ciutadania, afegeix l’ajuntament, s’hi inclouen diverses publicacions sobre els vehicles elèctrics, l’autoconsum fotovoltaic, o bé la rehabilitació i certificació d’eficiència energètica d’edificis.

Altres municipis veïns, com Malgrat de Mar, també s’han sumat a aquesta iniciativa amb la celebració de dues xerrades sobre el consum elèctric, previstes per aquests divendres i dissabte i amb inscripció prèvia al web municipal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics