Vídeos per ajudar a fer els exercicis de fisoteràpia a persones aïllades

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El servei de Rehabilitació de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva posa a l’abast dels pacients amb malalties respiratòries i cardiorespiratòries un conjunt de vídeos amb exercicis de fisioteràpia perquè puguin realitzar-los de forma autònoma. Una iniciativa adreçada a pacients que s’han de mantenir en aïllament a causa del coronavirus ja sigui a l’hospital com als seus domicilis. Els exercicis s’han d’iniciar sempre sota la indicació i supervisió del fisioterapeuta o professional mèdic, ja que són les persones que recomanaran una activitat o altra segons el perfil i la patologia que cal tractar o prevenir.

S’han editat un total de 30 vídeos, en català i també en castellà, que tenen una durada d’entre dos i tres minuts cadascun. Cada peça porta una introducció amb unes recomanacions generals bàsiques que els pacients han de tenir en compte abans d’iniciar els exercicis i durant la realització d’aquests. Així mateix, i per facilitar la comprensió de l’usuari a l’hora de realitzar els moviments, totes les càpsules incorporen grafismes, així com la transcripció de cada moviment i una veu en off que va explicant tots els passos a seguir.

Segons la Dra. Glòria Saltó, cap de servei de Rehabilitació de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva aquesta eina és molt útil i còmode pels usuaris així com pels professionals mèdics.

La iniciativa neix per poder oferir als pacients amb malaltia respiratòria, com la Covid-19, o cardiorespiratòria, una eina molt visual i de fàcil comprensió que els permeti veure com s’han de fer els exercicis de fisioteràpia que els pauten els professionals sanitaris de forma correcta.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics