Alerten d’intents d’estafes a persones grans usuàries de la teleassistència

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els Mossos d’Esquadra han estat alertats d’una nova modalitat d’estafa que afecta a gent gran i a persones dependents que usen els serveis de teleassistència per ser atesos en casos de necessitat i d’urgència.

A través d’una trucada telefònica en la qual presumptes treballadors del servei de teleassistència contacten amb la persona gran, s’hi adrecen pel seu nom i els comuniquen que el seu servei de teleassistència ha canviat i que han d’abonar uns diners si no volen perdre el servei.

En altres ocasions l’excusa de contacte és la revisió del botó d’alerta o qualsevol altre pretext semblant com fins i tot la venda d’algun producte. Segons expliquen els mossos, el to utilitzat a les trucades és bastant agressiu, en veu alta i contundent i sense deixar parlar l’usuari en cap moment per tal de generar dubtes a la víctima.

Han estat els mateixos usuaris i coordinadors de zona els qui han alertat a la policia catalana d’aquestes pràctiques fraudulentes.

Davant d’aquesta situació els Mossos recomanen no fer cap pagament ni facilitar dades personals ni bancàries per telèfon. Alhora demanen que en cas de rebre aquest tipus de trucada es contacti amb el servei de teleassistència contractat per verificar la informació rebuda mitjançant aquesta trucada telefònica.

Si s’és víctima d’un delicte o una temptativa de delicte, cal avisar immediatament als Mossos d’Esquadra trucant al telèfon d’emergències 112.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics