URGENT

Malgrat se suma a l’urbanisme tàctic

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha anunciat l’arrencada d’una nova iniciativa en el camp de la mobilitat i de la convivència a la via pública. Es tracta de la primera experiència de l’anomenat “urbanisme tàctic” que s’impulsa a Malgrat, i que tindrà per objectiu garantir una mobilitat i accessibilitats segures al carrer Escoles, on hi ha un dels centres educatius de la vila.

Tal i com informa el consistori, l’urbanisme tàctic és “un conjunt d’eines per canviar ràpidament els usos d’un carrer”, i que permet “adaptar l’espai a una nova mobilitat i gaudir del mateix d’una manera diferent”. En aquest sentit, a partir d’aquest novembre el carrer Escoles serà objecte d’aquest tipus de transformacions, que sovint es basen en la implantació d’elements de mobiliari urbà i pintura vial, essent fàcilment reversibles en cas que sigui necessari.

Segons l’Ajuntament de Malgrat, si es demostra la viabilitat dels canvis es pot pensar en realitzar obres per tal que passin a ser definitives. Si els canvis fets no aconsegueixen els objectius marcats o bé cal fer alguna modificació del projecte, les obres són fàcilment reversibles o modificables.

Per tirar endavant aquesta proposta, el consistori compta amb el suport d’una consultora especialitzada en participació ciutadana i urbanisme, i amb la qual s’impulsarà també un procés participatiu.

L’Ajuntament de Malgrat impulsarà dos actes emmarcats en aquesta iniciativa. El primer serà el proper 15 de novembre, amb el nom de Pintem el futur del carrer Escoles, i consistirà en un debat en línia adreçat al veïnat, personal de l’escola Mare de Déu de Montserrat, entitats i comerciants, entre altres.

Després del debat es farà una segona activitat, el dissabte 20 de novembre, amb un caràcter festiu i que servirà per construir un imaginari col·lectiu sobre la futura transformació del carrer. En aquest cas, es tallarà la circulació de vehicles al carrer i tampoc es permetrà estacionar-hi, amb l’objectiu, segons afirma el consistori, “d’experimentar una nova realitat i poder fer un primer replanteig amb les persones participants en la jornada”. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics