Hisenda aprovarà avui les noves plusvàlues

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Consell de Ministres que s’ha avançat un dia perquè demà és festa a Madrid, aprovarà el nou impost sobre l’increment de valor de terrenys de naturalesa urbana.O el que és el mateix la nova taxa municipal de plusvàlues.

Encara no es coneixen tots els detalls, però des del ministeri han confirmat que s’aplicarà de manera immediata per evitar que els ajuntaments es quedin sense aquest ingrés, el segon més important rere l’IBI. També caldrà que s’adeqüi a la sentència dictada pel Tribunal Constitucional, que anul·la la fórmula utilitzada fins ara per calcular l’impost que cobren els ajuntaments per la venda, la donació o l’herència d’un habitatge.

La nova norma que enllesteix Hisenda reformarà l’impost perquè només es pugui gravar la plusvàlua quan realment es produeix i no com fins ara, que calia pagar el tribut independentment de si s’havia produït un veritable increment de valor i la quota a pagar podia resultar excessiva.

Fonts del ministeri també han confirmat que es donaran dues opcions als ciutadans i aquests podran escollir la que els sigui més beneficiosa.

Es mantindrà l’opció de calcular-lo utilitzant el valor cadastral del sòl en el moment del traspàs -encara que amb nous coeficients fixats pel ministeri-, i s’oferirà com a novetat calcular-lo sobre la diferència entre el valor de compra i el valor de venda.

El decret donarà marge als municipis perquè puguin corregir a la baixa fins al 15 per cent el valor cadastral del sòl, en funció de la situació del seu mercat immobiliari.

Palafolls calculava perdre entorn 200.000€ anuals per culpa de la pèrdua de les plusvàlues, però Tordera parlava d’1 milió d’euros o Malgrat entorn al milió 100 mil euros.

Ara els Ajuntaments hauran d’adoptar aquest nou impost que substituirà les plusvàlues.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics