Ja es poden consultar en línia les actes dels plens de l’Ajuntament

Detall d'una acta de ple del 1940. AjPLF
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els canvis de govern dels primers mesos de la Guerra Civil a Palafolls, quan la lluita entre els diferents partits i les directrius de la Generalitat feia caure governs gairebé cada mes, podrien ser el guió d’una sèrie política de qualsevol plataforma actual.

De moment, però, qui vulgui saber com es vivien les tensions polítiques que comportava el conflicte pot consultar les actes dels plens municipals dels anys 30. I ho pot fer des de l’ordinador de casa.

 Tot i que fa temps que estan digitalitzades, des de fa uns dies l’Ajuntament de Palafolls ha posat en línia les actes dels plens municipals des de 1872 i fins l’any 2000. Ho ha fet amb l’ajuda de l’Arxiu Comarcal del Maresme. De fet, aquest fons documental es pot  consultar a través del web d’aquest arxiu comarcal.

De fet també són consultables ja els diferents padrons d’habitants del nostre poble i els programes de festa Major

Ho explica Felix Bota, arxiver de l’Ajuntament de Palafolls.

Són milers de fulls, d’un alt valor històric,  que repassen la història política del nostre municipi des de finals del segle XIX i que ajuden a entendre l’evolució de la nostra vila. 

 Ara el consistori ja treballa per digitalitzar altres documents històrics com  les quintes, l’atermenament del municipi i les publicacions que s’han fet al poble, com ara revistes històriques com el Xàfec.

 L’arxiu Municipal de Palafolls, de recent creació, està treballant per donar a conèixer la història del nostre municipi amb iniciatives com aquesta o la revista Vilelles, que edita anualment.

Vols consultar les actes dels plens?

Fes-ho seguint aquest enllaç : AQUÍ

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics