URGENT

El nombre de turistes al Maresme aquest estiu supera la xifra del 2019

Compartiu aquesta història

Tot i la incertesa i les estrictes restriccions per evitar contagis de covid19, els establiments hotelers del Maresme han tingut una bona temporada, amb més de 400.000 turistes, i  superant en prop d’un 200% el nombre de viatgers respecte l’any passat. De fet és molt normal superar la temporada passada, quan la pandèmia va mermar molt el turisme arreu, però és que les dades d’aquest passat estiu ha superat en un 8% el nombre de visites de turistes a la comarca respecte fa dos estius.

De fet, el  Maresme una de les dues úniques comarques de la província de Barcelona que han aconseguit millorar les dades prepandèmiques, juntament amb el Moianès, segons les dades recollides dels mesos de juliol i agost i publicades a l’Informe de balanç de l’activitat turística de l’estiu 2021 a l’Entorn de Barcelona, elaborat pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona. 

El nombre de pernoctacions en hotels augmenta un 154% en comparació a l’any passat, amb 1,4 milions,però lluny de les 2 milions registrades fa 2 estius. Això vol dir que enguany han vingut més turistes a la comarca però han fet estades més curtes que abans de la pandèmia. Els viatgers han passat una mitjana de 3 nits al Maresme.

Els càmpings maresmencs han superat les xifres del 2019, situant-se per sobre dels 160.000 viatgers, el que suposa un 67% més de turistes respecte l’any passat i una millora del 4% respecte el 2019.

La procedència dels turistes arreu de les comarques de Barcelona ha estat majoritàriament nacional: 2 de cada tres eren de proximitat. Tot i això el turisme internacional ha crescut un 190% respecte el 2020, però no arriba a les xifres anteriors a la crisi sanitària. 

La procedència majoritària dels visitants estrangers han estat  França (40,8%), seguida de lluny per Holanda, Alemanya, Bèlgica, Gran Bretanya o Itàlia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics