URGENT

Uns caçadors troben una granada de morter en un bosc de Blanes

Compartiu aquesta història

Aquest diumenge al matí uns caçadors han trobat una granada de morter embolcallada amb una bossa de plàstic enmig del bosc, prop d’un camí de difícil accés,  proper al Santuari del Vilar. 

Segons l’Ajuntament de Blanes es tractava d’una granada de morter del calibre 81 que encara duia la càrrega explosiva sense detonar i que no dataria de la Guerra Civil, sinó que és un projectil modern.

Un cop alartada la Policia Local, els agents van protegir el camí d’accés alhora que s’alertava a Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil.

També han acudit els tècnics especialistes en desactivació d’artefactes explosius (TEDAX) dels Mossos d’Esquadra de la unitat de Girona que, després de fer una inspecció visual del projectil han comprovat que encara tenia la càrrega explosiva,  amb el conseqüent perill de detonació. 

Els especialistes van descartar l’opció de detonar el projectil al mateix bosc i van decidir traslladar-la a les seves dependències i fer-la detonar en un polvorí de Girona de forma segura.

Ara per ara, es desconeix com ha pogut aparèixer enmig del bosc una granada moderna  de gran tamany i amb la càrrega sense detonar, però sembla clar que algú la va abandonar en aquest camí de Blanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics