Palafolls torna a enfrontar-se a la violència masclista aquest 25-N

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones tornarà a commemorar-se a Palafolls. Entorn a la data del 25-N, el nostre municipi ha impulsat un programa d’accions i activitats per reivindicar la lluita contra la violència masclista.

Des de les diverses àrees del consistori s’ha remarcat la necessitat de continuar commemorant aquesta data per fer front a una realitat -la de la violència masclista- que continua afectant greument a les dones.

Ja fa dies que Palafolls ha col·locat banderoles a diversos carrers del municipi amb lemes entorn a la jornada, i aquest cap de setmana passat va engegar també els tallers de defensa personal per a noies i dones, que ja ha esgotat places però pel qual s’està estudiant obrir un nou grup per donar resposta a l’alta demanda d’inscripcions. De cara a la setmana vinent, ja en els dies previs més immediats al 25 de novembre, el local jove Can Batlle posarà en marxa les anomenades “Tardes feministes”, un seguit d’activitats, projeccions i dinàmiques entorn a la lluita feminista. En aquest cas, es comptarà amb les impulsores del curtmetratge local “Ressona”.

En parla Marta Martí, dinamitzadora juvenil de Palafolls.

En el marc del 25-N, el municipi posarà en marxa també una exposició al MiD, anomenada “Calladeta no ets més maca”. La mostra gira entorn al llibre amb el mateix nom, obra de Núria Prieto, i explica les històries reals ficcionades de noies joves que han patit violència masclista. L’exposició s’encetarà aquest dissabte a la tarda amb una xerrada.

Ja en el marc del mateix dijous, jornada central del 25-N, al punt del migdia es farà la lectura del manifest a càrrec de diversos alumnes de l’Institut Font del Ferro, i on es convida a participar-hi a tota la ciutadania.

Dins de la mateixa jornada es durà a terme també una marxa conjunta per identificar els punts foscos de la via pública Palafolls per on les noies i dones del municipi eviten passar-hi de nit. Paral·lelament a la marxa, Martí els anima també a fer les seves aportacions.

La marxa començarà a dos quarts de 9 del vespre a la torre de guaita de la plaça Valls d’Ax.

Les activitats entorn al 25-N acabaran el diumenge, a les 7 de la tarda, amb el teatre “Garrí al forn amb compota de reineta”, de la companyia blanenca El Mirall.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics