URGENT

Palafolls vol abaratir la factura de l’aigua engegant els propis pous

Compartiu aquesta història

La factura de l’aigua per a una família que consumeix 12m3 d’aigua al mes puja poc més de 30€ a Palafolls, mentre que la mateixa família a Blanes o Tordera paga fins a 8€ menys. Que Palafolls paga una de les factures més cares de la zona ja se sabia i per això l’Ajuntament ha començat a buscar solucions.

L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemnay, va explicar en el ple d’ahir que està en converses amb l’empresa AGBAR, la concessionària a Palafolls, per revertir aquesta situació. 

En aquest sentit l’alcalde va explicar que Palafolls compta amb una xarxa pròpia de pous de captació d’aigua, aprofitant la seva ubicació propera a La Tordera. Es tracta d’uns 7 pous identificats, però que fa molts anys que no funcionen i alguns no han funcionat mai.

Això fa que tota l’aigua que consumim els palafollencs hagi de ser comprada a través del Consell Comarcal i a la pròpia AGBAR, cosa que encareix el servei. Per això Alemany apunta que una solució que s’està estudiant és engegar aquests pous i no dependre tant de l’aigua comprada.

L’alcalde no entenia com han estat parats aquests pous durant tants anys, mentre Blanes es nodreix d’aigua gràcies a un pou que té a tocar del camp d’aviació a Palafolls.

El socialista Martí Victòria responia que, quan van preguntar per aquests pous, sempre es justificava que estaven secs i que no seria rendible posar-los en marxa ja que costaria més arrencar-los que l’aigua que es podria se’n podria aconseguir.

Justament el servei de l’aigua va ser central en la sessió d’ahir. Un dels punts de l’ordre del dia era per aprovar una modificació del projecte de canvi de canonada d’impulsió de l’aigua fins el dipòsit municipal. És la canonada que ha patit diferents rebentades importants i que es canviarà en els propers mesos, amb una inversió propera als 900.000€ i que s’aprofitarà per reasfaltar els carrers Major i Av Pau Casals.

D’altra Clara Hidalga, portaveu de Palafolls en Comú preguntava en el ple d’ahir sobre l’estat de les canonades d’aigua i clavegueram del nostre municipi, recordant el tall de més d’un dia a Sant Lluis de finals del mes passat.

El govern explica que cal inversió per millorar la xarxa de canonades ja que la pròpia Agbar reconeix pèrdues importants d’aigua per culpa del mal estat.

Segons Alemany caldrà debatre el futur de la concessió i de la gestió de l’aigua a partir del 2028 quan acaba l’actual contracte amb AGBAR. L’alcalde creu que un canvi de model i una millor gestió pot permetre revertir els beneficis a la xarxa.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=311&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fradiopalafolls%2Fvideos%2F568634544221060%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="311" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics