Arrenca el Gran Recapte amb pocs voluntaris a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Avui i demà es fa a tot el país el Gran Recapte d’aliments, una iniciativa solidària que busca la implicació de la ciutadania per aconseguir aliments per les famílies més necessitades.

L’any passat es va canviar el sistema per culpa de la pandèmia, i ja no es recollien aliments directament, sinó que es demanaven transferències o aportacions econòmiques amb les quals comprar posteriorment aquests aliments bàsics. Enguany es repeteix la fórmula i els voluntaris de la iniciativa seran als supermercats i petits comerços per demanar una ajuda a la campanya.

A Palafolls es pot participar al supermercat Consum, on després de realitzar qualsevol compra es pot fer una donació que quedarà reflectida al tiquet de compra.

D’aquesta manera, ara per ara no es veuen les imatges de grans caixes d’aliments -les anomenades “banyeres”- en el gran recapte i, potser per això, l’interès dels voluntaris ha caigut respecte altres anys. De fet, a Palafolls ja es va fer una crida fa uns dies, i sembla que no tots els torns estan coberts. Al llarg de la jornada d’avui divendres, la participació a la campanya al nostre municipi s’ha anat registrant en compta gotes.

Es poden fer donacions al Consum de Palafolls, en establiments d’altres municipis i a través del sistema Bizum i d’una aplicació. L’any passat es van aconseguir 7 milions d’euros, amb els quals es van adquirir 5 milions de quilos de menjar pels bancs d’aliments d’arreu de Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics