La Policia torna a vigilar de prop l’oci nocturn de Blanes

Imatge de l'operatiu. AjBlanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Per tercera setmana consecutiva, la Policia Local de Blanes i els Mossos d’Esquadra han participat organitzat un dispositiu de control i vigilància de la zona d’oci de Blanes des de dissabte al vespre i fins diumenge de bon matí.

L’operatiu, sota el nom d’Operació Via, comença ja amb l’arribada dels joves que venen de festa a l’estació de trens de Blanes. La majoria d’ells provenen de l’àrea metropolitana de Barcelona i acostumen a causar problemes ja al propi tren, sobretot amb els combois de tornada a casa a primera hora dels diumenges.

Segons expliquen fonts de l’Ajuntament de Blanes, es van comptar prop de 700 joves arribats a la ciutat per anar de festa entre les 8 del vespre de dissabte i el darrer tren de la mitjanit.

Ja a l’estació s’han obert una 50a de diligències diferents, la majoria per tinença de substàncies i per consum i tinença d’alcohol. També destaquen les 4 denúncies per tinença d’armes prohibides i els dos cúters que es van trobar al terra a la mateixa estació. Encara a la zona ferroviària s’ha denunciat un menor per danys al tren i un altre va ser dut a la comissaria ja que constava com a fugat d’un centre de  menors.

Després del controls a l’estació, els agents van controlar la zona d’oci i especialment al voltant de la discoteca Arena. Alla van detenir 4 persones arran d’una baralla amb arma blanca que va acabar amb un ferit traslladat a l’hospital, com ja va passar la passada setmana. Encara es va detenir un altra persona, en aquest cas per un delicte contra la Salut Pública.

A la zona d’oci es van aixecar encara  11 actes més per consum i infraccions de l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha agraït la tasca de la policia, però alerta que la problemàtica no es pot resoldre només amb accions policials. Canosa apunta directament a la discoteca com a responsable del que passa també fora del seu recinte. Segons Canosa cal perseguir els joves que incompleixen la normativa, però també al local que es desentén del que passa a les seves portes.

Aquest dissabte  a l’Operatiu Via hi van participar diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra, entre elles 4 furgonetes de la brigada mòbil, així com 4 patrulles de la Policia Local de Blanes. 

L‘Operatiu Via, que ja s’ha fet altres anys per controlar els joves que venen de festa a Blanes, s’acostuma a activar quan es detecta un increment del nombre d’incidents i de la inseguretat a la zona d’oci nocturn d’Els Pins-La Plantera. Des de la reactivació l’oci nocturn, a principis del passat mes d’octubre, la Policia Local i els Mossos han hagut de tornar a redoblar esforços per minimitzar els problemes detectats en aquesta zona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics