URGENT

Pugen els contagis i els ingressats per covid19

Compartiu aquesta història

A Palafolls la xifra setmanal de contagis s’ha duplicat d’una setmana per l’altra passant dels 3 als 6 en aquests últims 7 dies.

Una xifra que no es donava a Palafolls des del passat mes d’agost i que representa un trencament clar de la tendència a l’estabilitat viscuda des del passat setembre. En els últims mesos la xifra de contagis es mantenia entorn els 3 setmanals.

Les dades no són bones tampoc a la resta de poblacions veïnes. A Malgrat la xifra s’ha multiplicat per 4 d’una setmana per l’altra; passant dels 6 als 25 casos positius detectats amb prova d’antígens o PCR. Des de la primera setmana d’agost que no es donaven aquestes dades de contagis detectats al municipi veí. 

A Tordera la xifra ha passat de les 9 a les 17 en una setmana mentre que a Sta Susanna, la xifra es va disparar la setmana passada d’1 a 7 i aquesta última s’ha mantingut a 8 nous casos.

A Blanes s’ha passat dels 38 als 53 casos detectats a través de prova diagnòstica en aquesta última setmana.

Aquest increment generalitzat de casos es tradueix també amb una major pressió hospitalària.

Actualment hi ha 26 persones ingressades entre els hospitals de Calella i Blanes. La majoria d’ingressats, 22, es troben en aquest últim centre ja que s’ha detectat un brot de coronavirus al recurs sociosanitari de la Unitat de Mitjana Estada Polivalent de l’Hospital de Blanes. Això ha fet disparar el nombre de pacients ingressats a la nostra zona.

Amb tot plegat el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 258 punts, una 50a més que fa una setmana, mentre que  l’RT és de l’1,41.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics