Crida unànime a Palafolls contra la violència masclista

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les Dones es commemora avui a Palafolls, igualment com a la resta del territori. El nostre municipi s’ha sumat a la crida per reivindicar la lluita feminista i per fer front a la violència masclista.

Durant els darrers dies s’han penjat banderoles als carrers de la localitat, i també s’han impulsat diverses sessions del taller de defensa personal per a dones i noies. Avui, jornada central del 25-N, Palafolls ha llegit el manifest d’aquesta commemoració, amb les veus d’alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Font del Ferro de Palafolls.

El text ha recordat que la violència masclista es viu cada dia i de moltes formes diferents, com pot ser la violència obstètrica, la de segon ordre o la digital, entre altres.

El manifest ha acabat fent una crida a generar aliances i complicitats a nivell social per garantir salut i qualitat de vida a les dones i als altres col·lectius que pateixen violència.

L’acte, que s’ha hagut d’interrompre per uns moments per la pluja, que l’ha obligat a ser traslladat al MiD, s’ha tancat amb una interpretació musical.

En el marc dels dies previs al 25-N, dissabte passat es va fer la presentació del llibre “Calladeta no ets més maca”, de Núria Prieto, i al llarg d’aquesta setmana el local jove Can Batlle ha estat organitzant diferents propostes dins les Tardes Feministes.

Durant aquests dies també es pot veure, al Casal de la Dona, una exposició de fotografies. A la mateixa Masia de Can Florenci, dimarts s’hi va projectar la pel·lícula “Durmiendo con mi enemigo”.

L’acte d’aquest migdia no és l’únic que s’impulsa avui a Palafolls en el marc del 25-N. Aquest vespre, a partir de dos quarts de 9 i des de la plaça Valls d’Ax, s’inicia una marxa per localitzar i identificar els punts foscos de la via pública del municipi. Són espais on, per la seva il·luminació nul·la o insuficient de nit, generen inseguretat i obliguen a les dones i noies a buscar vies alternatives per desplaçar-se.

El consistori informa que s’estigui pendent de les xarxes socials per si es produeixen canvis en la programació de la marxa arran de la meteorologia.

Aquest diumenge, encara en el marc dels actes del 25-N, el Teatre de Palafolls acollirà la representació de l’obra “Garrí al forn amb compota de reineta”, a càrrec de la Companyia El Mirall. Es poden sol·licitar les entrades al MiD o a la pàgina entrades.palafolls.cat.

A Palafolls, en el que portem de 2021 s’han detingut a 5 persones per casos de violència masclista, segons dades de la Policia Local.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics