La Policia Local de Calella no vol fer més hores extres fins que el consistori no els actualitzi els sous

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Rebombori al cos policial calellenc, que s’ha alçat en peu de guerra contra l’ajuntament. Els agents s’han plantat davant el govern municipal i es neguen a fer serveis extraordinaris fins que s’acordi una actualització dels sous. El cos reclama que es revisi la valoració dels llocs de treball de tota la plantilla, però l’executiu assegura que la llei ho impedeix.

El govern de Calella assegura que només es poden apujar els sous del personal en situacions “excepcionals”, i que la seva voluntat ha estat sempre la “d’aplicar la valoració de llocs de treball que es va encarregar per a tots els treballadors i treballadores de l’ajuntament”. Per la seva banda, una part dels agents del cos calellenc -14 de 60 membres- ha presentat la baixa mèdica.

La manca d’agents i la negativa a realitzar hores extres ha provocat que l’Ajuntament de Calella demanés, aquest cap de setmana, un reforç dels Mossos d’Esquadra per afrontar el servei policial.

Els sindicats afirmen que la reclamació té per objectiu acabar amb la fuga constant d’agents, ja que fins a dia d’avui han plegat més de quaranta policies del cos calellenc, els quals han optat per marxar a altres municipis.

A la vegada, els sindicats neguen que la llei no permeti actualitzar les categories dels llocs de treball i els sous, argumentant que altres consistoris sí que ho han fet.

ACN / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics