S’impulsa un protocol per fer més segures les batudes de caça al parc del Montnegre i el Corredor

Foto: Diputació de Barcelona
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Diputació de Barcelona, la Federació Catalana de Caça i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, han signat un protocol per implementar diverses mesures de seguretat a les batudes de caça que es fan a la Xarxa de parcs Naturals de la diputació, entre ells el del Montnegre i el Corredor.  

Segons informa la Diputació de Barcelona, l’objectiu del conveni és aconseguir que les batudes de caça siguin més segures, tant per les persones caçadores com per a la resta d’usuaris. A la vegada, la intenció és també replicar aquestes mesures a altres batudes que es facin en altres espais naturals del territori.

Entre les accions que inclou la iniciativa, algunes de les quals ja estan en marxa, hi ha la de donar informació anticipada a tots els usuaris de l’organització de les batudes en les zones determinades, senyalització dels accessos, presència de personal informador en les àrees on es realitza la batuda i la seva divulgació a través de les xarxes socials.

L’acord, segons informa la diputació, també inclou la planificació de les batudes fora dels llocs més concorreguts, així com la promoció de bones pràctiques de la caça, dignificar les peces i fomentar el component gastronòmic de la caça.

L’ens supramunicipal afirma que la caça, durant el període hàbil, constitueix “una de les eines fonamentals” per tal de controlar les poblacions d’espècies com el porc senglar que han esdevingut sobreabundants a moltes comarques de Catalunya, provocant pèrdues econòmiques al sector primari i accidents de trànsit amb fins i tot víctimes mortals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics