Nou augment dels positius de Covid-19 a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tot i que les dades setmanals a Palafolls encara no s’han disparat, com ha passat en altres localitats veïnes, el cert és que es comença a dibuixar un augment de contagis al nostre municipi.

En tota la setmana passada es van detectar 14 nous positius de Covid-19, un menys que la setmana anterior. Ara bé, només entre dilluns i dimarts d’aquesta mateixa setmana la xifra de contagis detectats a Palafolls ja és d’11 casos, per la qual cosa es preveu que aquesta setmana el nombre de proves positives creixi clarament respecte l’anterior.

És el que ja ha passat a Malgrat, on les dades s’han disparat d’una setmana per l’altra. L’última setmana de novembre hi havia 26 casos en aquest municipi veí, però durant els últims set dies els positius detectats es van enfilar fins a 68, gairebé el triple en només una setmana.

També augmenta de forma destacada a Santa Susanna, on habitualment es detectaven entre 1 i 3 casos setmanals. La xifra a finals de novembre era d’una dotzena, metre que la passada setmana es va arribar als 32 contagis de Covid-19 detectats amb prova diagnòstica.

A Tordera, en canvi, la xifra es manté estable, i en una setmana la diferència de positius és de només 1, passant dels 19 als 20 en aquesta última setmana, sense cap augment significatiu, com passa a Palafolls.

Aquest increment de casos es veu reflectit també en un augment del nombre de persones ingressades als hospitals de referència. Actualment hi ha 49 persones ingressades entre Blanes i Calella, 20 més que fa una setmana. Segons les dades de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, a l’Hospital Sant Jaume de Calella hi ha 20 pacients ingressats per coronavirus, mentre que el Comarcal de Blanes ja suma 29 persones ingressades. En aquest centre s’han registrat tres defuncions en tota la passada setmana.

Tenint en compte tots els centres de la CSMS, actualment hi ha 22 professionals positius i en aïllament per la Covid-19.

En l’àmbit educatiu, actualment 3 aules de P2 de la Llar d’Infants de Palafolls estan confinades, i ara s’està a l’espera del cribratge de tots els infants.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics