Els últims contagis setmanals a Palafolls creixen fins a registres de l’estiu

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les dades de nous positius de Covid-19 a Palafolls mostren un increment notable dels casos en l’última setmana. S’han registrat 43 casos, tres vegades més que l’anterior dada, confirmant així la tendència creixent observada la setmana passada. És el registre més alt des de la penúltima setmana de juliol, quan els casos detectats durant 7 dies havien arribat als 53.

A les poblacions veïnes els casos també incrementen. Els positius registrats en els últims set dies a Malgrat de Mar pugen fins als 98 -en l’anterior registre setmanal eren 71 nous casos-, i a Tordera pugen dels 21 als 46. Santa Susanna manté els registres nous amb les xifres més altes de la pandèmia, passant dels 37 als 39 casos segons l’última actualització.

Tot plegat coincideix amb un nou increment dels pacients ingressats per Covid-19 als centres hospitalaris de la nostra zona. Segons ha informat la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, actualment hi ha 64 persones ingressades als hospitals de Blanes i de Calella, 15 més que ara fa una setmana.

D’altra banda, segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 728 punts i l’RT és de l’1,32.

La campanya de vacunació segueix en marxa, i fins avui s’han vacunat amb almenys la primera dosi prop d’un 76% de palafollencs i palafollenques. La pauta completa l’ha rebut un 68% de la població de Palafolls.

Amb tot, ja es pot demanar cita prèvia per vacunar els infants de 5 a 11 anys, a través del portal vacunacovid.catsalut.gencat.cat. El punt de vacunació de Mas Enlaire, a Blanes, un dels punts massius propers a Palafolls, començarà a administrar les vacunes a aquesta franja d’edat a partir d’aquest divendres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics