Tornen a endurir-se les restriccions anti-Covid

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les restriccions per fer front a la pandèmia i a l’expansió de la variant òmicron s’endureixen. El Govern català ha anunciat aquest dilluns al vespre el retorn d’algunes de les mesures que semblaven ja oblidades.

La Generalitat ha decidit aplicar de nou una limitació de fins a 10 persones a les reunions, el toc de queda nocturn entre 1 i 6 de la matinada, tancament de l’oci nocturn i noves limitacions dels aforaments a la restauració, la cultura i l’esport, entre altres.

Patrícia Plaja és portaveu del Govern català.

A partir de la nit de dijous a divendres, i si reben l’aval del TSJC, les noves mesures entraran en vigor. D’aquesta manera, l’oci nocturn tornarà a tancar a tancar les portes després d’haver pogut obrir amb mesures de principis d’octubre i d’haver estat un any i mig amb la persiana abaixada.  

El govern també ha decidit recuperar el toc de queda nocturn, amb la voluntat que s’apliqui entre 1 i 6 de la matinada. A la vegada, tornen a restringir-se les trobades socials, que podran ser de màxim 10 persones, amb l’objectiu de reduir la interacció.

Als bars i restaurants tornen a aplicar-se restriccions d’aforament del 50% als interiors i mantenint el 100% a les terrasses. En el sector dels comerços i als gimnasos, així com a l’àmbit cultural i esportiu es redueixen els aforaments al 70%.

També es torna a recomanar el teletreball, reforçant-lo a la funció pública i demanant estendre’l també al sector privat.

Des del Govern català s’afirma que és “urgent” reduir la mobilitat i la interacció social entre no convivents. A la vegada argumenta que, segons afirmen els experts, si no es prenen mesures, l’impacte de la pandèmia serà “molt pitjor que tots els impactes econòmics, socials o emocionals”.

La Generalitat preveu que les noves mesures entrin en vigor la nit de dijous a divendres, tant les que necessiten el vistiplau de la justícia -com el toc de queda o la limitació a les trobades socials- com les que no.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics