La B-682 entre Malgrat i Lloret, dins els 10 trams amb més concentració d’accidents de Catalunya

La carretera B-682, al seu pas per Palafolls - (Google Maps)
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ja s’ha fet públic l’informe anual de l’EuroRAP, un consorci europeu que busca la millora de la seguretat viària a la carretera i que, cada i per aquestes dates, publica un document on es recullen els trams de carretera amb més perillositat de la xarxa.

En el cas de Catalunya, enguany repeteixen al capdavant dels rànquings diverses carreteres que ja han destacat en anteriors anys. És el cas de la carretera de l’Arrabassada, entre Barcelona i Sant Cugat, la BV-5224 entre Manlleu i Torelló i, més a prop, la G-555 entre Sils i Massanes. Aquests són els tres trams de carretera amb més risc d’accident a Catalunya entre el període 2018-2020, segons l’informe.

A la llista dels deu trams amb més concentració d’accidents del territori s’hi recull la B-682 i GI-682 entre Malgrat i Lloret, i que passa també per Palafolls, amb una mitjana anual de 0,4 d’accidents amb morts i ferits greus. El mateix tram de carretera també apareix al rànquing dels deu trams amb més accidents de moto i ciclomotor, així com a la llista dels trams amb més sinistres de vehicles pesants. Aquesta última relació l’encapçala, precisament, una altra carretera del nostre voltant, la GI-600 entre Tordera i Blanes, on 1 de cada 3 accidents són protagonitzats per vehicles de gran tonatge.

Dins del Maresme, en els rànquings de trams amb més concentració d’accidents i amb més accidents de moto i ciclomotor també s’hi inclou el tram de N-II entre Montgat i l’enllaç Mataró sud amb C-32.

L’informe EuroRAP ja fa dues dècades que es publica a Catalunya amb el suport del Servei Català de Trànsit, el RACC, Generalitat i Diputació de Barcelona.

L’estudi conclou, entre altres, que el risc de patir un accident greu o mortal en una carretera convencional és quatre vegades més alt que en una carretera desdoblada, i que durant el trienni 2018-2020, els accidents greus i mortals han disminuït un 10,6%.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics