S’aprova definitivament l’ordenança de patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Palafolls ha aprovat de forma definitiva l’Ordenança municipal de l’ús dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal.

Tal com recorda el consistori palafollenc, el ple de l’octubre va aprovar inicialment la normativa, sotmetent-se posteriorment a trenta dies hàbils a informació pública per la formulació de reclamacions i al·legacions. Durant el període, però, no se n’ha formulat cap, per la qual cosa l’acord d’aprovació inicial s’eleva a definitiu.

Al text de la normativa s’afirma que “és una realitat contrastada que els vehicles de mobilitat personal generen en moltes ocasions situacions de risc, al compartir l’espai urbà amb la resta d’usuaris.

D’aquesta manera, i tal i com ja va avançar en el seu moment el consistori, la finalitat de la nova ordenança és establir les condicions d’utilització dels patinets elèctrics i altres vehicles per garantir la seguretat tant dels seus conductors com de la resta d’usuaris de la via pública.

Susanna Pla és regidora de Governació de Palafolls.

L’ordenança planteja una adaptació de la normativa local existent en matèria de mobilitat a l’aparició de patinets elèctrics i altres vehicles de tipus similar, l’ús dels quals s’ha estès de forma generalitzada entre la població.

Entre els àmbits regulats a la nova ordenança, la regidora posa com a exemple l’ús de casc o el respecte al codi de circulació. A la vegada, la normativa també insta a continuar fomentant el civisme i l’educació viària perquè el conjunt de la societat aprengui a moure’s d’una forma “segura i sostenible”.

Amb tot, Pla explica que la normativa s’ha estat treballant al llarg de diverses reunions, escoltant l’opinió de la ciutadania i tenint en compte que cali adequar-la a la realitat concreta de Palafolls.

Aquest tipus d’ordenança ha estat aprovada també en altres localitats veïnes, amb el mateix objectiu de regular la mobilitat i l’ús dels patinets elèctrics i similars. Tordera va impulsar-la a finals del 2020, i ara fa un any Malgrat de Mar també va tirar endavant la seva.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics