URGENT

El Govern no vol prorrogar el toc de queda nocturn més enllà del dia 20

Compartiu aquesta història

Una de les mesures anti-Covid aplicades de nou aquest Nadal, el confinament nocturn, no s’allargarà més enllà del dijous 20 de gener. Així ho preveu el Govern català, que no contempla prorrogar-lo “si les previsions es compleixen”.

El govern ha informat que no demanarà allargar l’actual mesura, que afecta a diversos municipis catalans, entre ells Palafolls, i que restringeix la mobilitat nocturna entre 1 i 6 de la matinada.

La Generalitat argumenta que ja es va comprometre a flexibilitzar les mesures tant bon punt fos possible, i considera que el toc de queda, pel fet de ser una de les restriccions, diu el govern, “més invasives” de drets fonamentals, ha de ser la primera en eliminar-se.

Patrícia Plaja és portaveu del Govern català.

El Govern també afegeix que la segona de les mesures que cauria seria la limitació de persones a les trobades socials, tot i que encara no avança quan seria.

En aquest sentit, l’executiu català encara no vol parlar d’obertura ni de flexibilització de mesures, perquè considera que “no estem en aquest escenari”.

Amb la finalització del toc de queda nocturn, previsiblement, la matinada del dimecres al dijous, ja es podrà tornar a circular lliurement per la via pública de Palafolls entre 1 i 6 de la matinada. La mesura haurà estat en vigor durant 4 setmanes, des del 24 de desembre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics