Palafolls es manté estable en nombre d’habitants

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme ha fet públic un anàlisi de la demografia de la comarca.

Les xifres són corresponents a l’1 de gener de 2021, i mostren com el gruix de la població de Palafolls es manté pràcticament invariable respecte el 2020, ja que només s’ha registrat un lleuger increment del 0,34%.

En concret, segons dades de l’IDESCAT, el nostre municipi registrava el 2021 un total de 9.646 habitants, dels quals 4.840 eren homes i 4.806 són dones. La petita variació a l’alça respecte l’any anterior ha estat més notable en homes -se’n registren 26 més- que no pas en dones -que pugen en 7.

Segons les dades de l’estudi, el Maresme té, oficialment i en data 1 de gener de 2021, un total de 459.625 habitants.

Entre les dades de l’anàlisi comarcal es mostra com Palafolls té un pes poblacional del 2,1% en el total de la comarca, on Mataró és la principal referència, amb un 28,09%. A la capital la segueixen els municipis de Premià de Mar -amb un 6,21%- i Pineda -amb poc més d’un 6%. A la resta de l’Alt Maresme, Calella, Malgrat i Tordera es reparteixen un 12% del total de població maresmenca, mentre que Santa Susanna representa el 0,79%.

L’anàlisi conclou, entre altres, que respecte de l’any 2020, més de la meitat dels municipis de la comarca van augmentar el 2021 el seu pes poblacional en el context comarcal, mentre que aquest minva a Mataró, Premià de Mar, Pineda de Mar, el Masnou, Vilassar de Mar, Calella, Arenys de Mar, Canet de Mar i Premià de Dalt. D’altra banda, es manté a Òrrius, Dosrius, Vilassar de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres o Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics