Una ruta guiada encetarà els actes de la festa de Sant Sebastià

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Palafolls celebrarà la festa de Sant Sebastià la setmana vinent. Serà diumenge dia 23, amb un matí d’actes que arrencarà a les 9 del matí.

Enguany, Ajuntament de Palafolls i Associació de Veïns de Sant Genís han inclòs una novetat en el programa d’actes. Es tracta d’una ruta guiada que s’ha anomenat “El camí per salvar la pell, la pesta del 1652”, i que conduirà el divulgador local Xavier Salicrú.

En declaracions a aquesta emissora, el mateix Salicrú ha explicat que la caminada, que sortirà del centre de Palafolls, pretén explicar els orígens de la festa i també aproximar els motius de la seva celebració, en el context de la pesta que va afectar el territori el segle XVII.

La festa de Sant Sebastià és, com moltes de les celebracions populars, una festa d’origen religiós, tot i que amb el pas del temps han acabat derivat en un to més festiu. La tradició, doncs, porta als palafollencs a renovar el vot a Sant Sebastià, sant protector davant la pesta de fa segles.

Després de la ruta guiada, els actes seguiran amb un esmorzar popular pels participants a la caminada, a les 11 del matí, i just després la Cobla Palafolls oferirà una audició de sardanes al voltant del local social de Sant Genís. A dos quarts d’1 del migdia es farà l’Ofici solemne i la renovació de vot a l’església.

Salicrú destaca que els actes d’enguany han hagut de tornar a adaptar-se a la pandèmia.

Amb els actes programats enguany, la festa de Sant Sebastià amplia una mica el cartell de propostes respecte l’any passat, quan les restriccions per la pandèmia van obligar a celebrar només l’ofici i la renovació del vot.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics