Tornen els robatoris als camps de Palafolls i Malgrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Mai han desaparegut del tot, però en les últimes setmanes els pagesos de Palafolls i de Malgrat han tornat a patir robatoris de material agrícola en les seves explotacions.

Els lladres busquen elements metàl·lics que puguin revendre fàcilment o que puguin portar a la ferralleria, especialment aixetes o sistemes de rec. Més enllà dels propis elements sostrets, la manca d’aixetes pot malmetre els tubs de rec i les bombes d’aigua, causant greus perjudicis als pagesos.

Ho explica Josep Ferrer, gerent de la Cooperativa Conca de la Tordera de Palafolls.

Els robatoris s’han donat en diferents zones agrícoles de Palafolls i també, especialment, al Pla de Grau de Malgrat.

Ferrer explica que la policia està al cas i ja treballen conjuntament amb els Mossos d’Esquadra per augmentar la vigilància al pla palafollenc.

A Malgrat la pagesia s’ha reunit amb la policia de Malgrat per buscar una solució a l’actual onada de robatoris i de fet, segons expliquen fonts policials, ja s’han engegat vigilàncies rotacionals amb els Mossos d’Esquadra per controlar l’extensa zona agrícola del municipi veí.

El problema dels robatoris a la zona agrícola de Malgrat i de Palafolls ja ve de lluny, i de fet l’any 2009, quan eren molt més freqüents i amb major afectació, es van arribar a organitzar patrullatges nocturns de pagesos per evitar més sustraccions a les explotacions agrícoles de Malgrat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics