URGENT

Donació extraordinària de sang aquest dissabte a Palafolls

Compartiu aquesta història

La situació pandèmica també afecta les donacions de sang i això ha fet que les reserves estiguin especialment per sota del que és habitual. Per tal de redreçar la situació del Banc de Sang està fent campanyes extraordinàries de donació de sang per intentar augmentar el nombre de reserves.

Es calcula que cada dia calen unes 1000 donacions per mantenir estables les reserves, però actualment es calcula que hi ha unes 700 donacions diàries, pel que cal impulsar més donacions per garantir estoc suficient de sang als hospìtals catalans.

Aquest dissabte hi ha nova jornada de recollida de sang a Palafolls, només unes setmanes després de l’última donació organitzada al nostre poble. 

Serà en una nova jornada completa, matí i tarda, al MiD. En total hi ha 70 places per poder donar sang, de les quals ja hi ha una 30a de cobertes. 

L’horari previst de donació serà d’11del  matí a 14h i de 17h a 21h.

Les persones que han passat la covid poden donar sang un cop passats 14 dies de la desaparició dels símptomes. S’ha reduït així el temps d’espera després  d’haver estat diagnosticat amb coronavirus.

Pel que fa a les persones que hagin estat contacte estret d’un positiu, però estan vacunades amb la pauta completa i no tenen símptomes, poden venir a donar sang amb normalitat.

Podeu apuntar-vos per donar sang AQUÍ.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics