URGENT

Malgrat impulsa una nova promoció de 35 pisos socials de lloguer mentre espera reprendre les obres de la primera

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha anunciat la impulsió d’una promoció de 35 habitatges de lloguer social a la parcel·la municipal situada a la cantonada del carrer de Roger de Flor amb l’avinguda Verge de Montserrat. Es tracta d’una nova promoció de pisos que se suma a la anunciada pel consistori malgratenc a mitjans del 2021, i que ja incloïa prop d’una cinquantena d’habitatges situats entre els carrers Roger de Flor i Isaac Albéniz.

Segons informa l’Ajuntament de Malgrat de Mar, la segona promoció de pisos es construirà en una parcel·la municipal de 503 metres quadrats, que ocupen una part del terreny on hi havia l’antic camp de futbol. Aquest espai va ser qualificat com a “equipament d’allotjament dotacional” després que el ple de dijous passat aprovés una modificació puntual del POUM amb el vot a favor de tots els grups municipals.

Jofre Serret és Primer tinent d’alcalde i portaveu del govern de Malgrat de Mar.

Segons informa el govern malgratenc diversos estudis dels últims anys constaten que el percentatge d’habitatges de lloguer a Malgrat “és baix, tant respecte a la comarca com el conjunt de Catalunya”, i també que el pes de la segona residència és pràcticament el doble que el del Maresme.

Sobre temporalitats, Serret afirma que la primera promoció ja està en marxa, però que actualment està aturada per qüestions tècniques a la planificació del terreny que s’està solucionant. Això farà que les previsions de tenir-la enllestida al març del 2023 s’allarguin un temps més, però sí que preveu que al llarg de l’any vinent ja sigui una realitat. La segona promoció anunciada aquests dies no té encara uns terminis concrets, ja que encara falta la modificació definitiva del POUM.

El govern malgratenc afirma que vol fer front a la demanda i a la vulnerabilitat habitacional que viu el municipi, no només pel que fa a la vulnerabilitat social sinó també davant la demanda de joves i gent gran que els costa trobar habitatge.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics