URGENT

L’Ajuntament demana la col·laboració ciutadana per detectar la processionària del pi

Compartiu aquesta història

L’època actual és quan comencen a aparèixer els nius de la processionària dels pins. Es tracta d’una plaga que afecta els arbres i que, si s’hi té contacte, també pot tenir efectes en les persones i els animals de companyia.

Helio López, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls, ha explicat que aquesta eruga comença a sortir quan les temperatures es comencen a suavitzar, entre els mesos de febrer i abril. El que es vol fer amb aquesta crida a la col·laboració és que les persones que detectin la presència de nius ho comuniquin al consistori per, d’aquesta manera, reduir riscos.

En les últimes setmanes, informa el tècnic, es va detectar la presència de diversos nius a la zona de les Esplanes, i es va comunicar ràpidament al servei de jardineria perquè els retirés.

López recorda que les erugues tenen uns pèls que provoquen urticària, els quals poden afectar també a gossos i gats. En aquest sentit, es vol evitar que els animals de companyia hi tinguin contacte o se’ls puguin arribar a menjar, i que això acabi tenint conseqüències negatives en la salut dels animals.

En cas de detectar la presència de qualsevol niu de processionària, es pot contactar amb l’Ajuntament a través del telèfon 93 762 00 43, enviar una instància genèrica o utilitzar l’aplicació Viu Palafolls, des de la qual també es pot registrar la troballa i aportar fotografies.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics