La Protectora d’animals de Palafolls demana ajuda per la cura d’en Iaiu, un gos abandonat al Pipican

Foto: Protectora d'animals de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La matinada del passat dia 12 de gener es va localitzar en Iaiu, un gos abandonat dins del recinte del Pipican de Palafolls. Segons va informar la Protectora d’animals de Palafolls, es trobava en molt mal estat, amb dificultats per caminar, respiració agitada, el cos ple de restes i amb diversos bonys.

Un cop acollit a la protectora, una veterinària s’hi va desplaçar per fer-li una primera revisió, i se’l va traslladar a una clínica per fer-li una primera radiografia de tòrax, entre altres proves.

Aquest dimarts, la protectora palafollenca va anunciar que l’ecocardiograma que se li va practicar a en Iaiu confirmava que, sortosament, té un cor sa. Per contra, però, es va confirmar una mala notícia: un dels bonys de l’animal és un càncer de primer grau, que possiblement podria extreure’s en un quiròfan.

La visita oncològica i la possible operació que caldria fer, però, impliquen un cost econòmic que, ara mateix, la Protectora no pot assumir. És per això que l’entitat ha fet una crida a la ciutadania per tal de recaptar fons i ajudar a les cures que necessita en Iaiu.

Cristina Dalmau, presidenta de la Protectora d’animals de Palafolls, ha explicat en una entrevista al Palafolls en Xarxa que el confinament i la pandèmia ha afectat molt a la seva economia, i això perjudica a la tasca d’acollida i cura dels animals.

Per col·laborar econòmicament amb la Protectora d’animals de Palafolls es poden fer aportacions al número de compte de l’entitat (ES59 2100 4490 3613 0000 6938), a través de PayPal -al correu amicsanimalspalafolls@gmail.com- o bé inscriure’s a la plataforma Teaming des d’on es pot col·laborar amb 1 euro cada mes. Tot i que diferents persones han preguntat si hi ha la possibilitat de col·laborar mitjançant la plataforma Bizum, ara per ara l’entitat no disposa d’aquesta opció.

Des de la protectora expliquen que com més aviat una família pugui acollir en Iaiu, millor. A la vegada, però, recorda que l‘animal requerirà una cura especial.

Des de la Protectora d’Animals de Palafolls agraeixen a totes les persones que col·laboren voluntàriament amb l’associació, que des de ja fa 15 anys té cura d’aquells gossos i gats abandonats a Palafolls, per tal de donar-los una nova llar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics